Cupping Therapie

 

Cupping Therapie is een prachtige Oosterse zuigtechniek waarbij cups op het lichaam worden geplaatst, vacuüm worden gezogen en over het lichaam worden bewogen. Door middel van deze techniek worden gifstoffen naar de oppervlakte gebracht van uit de diepere weefsels.

Door de goede doorbloeding wordt het bindweefsel zachter en zullen "knopen" makkelijker oplossen en verdwijnen. Vaak na één behandeling voelt men al verbetering of zijn de klachten zelfs weg.

Vanwege de enorme dieptewerking bewijst Cupping Therapie vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine, rugklachten maar ook spier- en gewrichtsklachten (reuma en fybromyalgie). Door cupping wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd en worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Doordat de huid vacuüm wordt gezogen, zal de huid na het verwijderen van de cup rood worden. Wanneer er veel knopen, afvalstoffen enz. aanwezig zijn, zal de kleur dieper worden. Dit kan tot enkele dagen na de behandeling aanhouden Dit is niet erg en geeft vooral aan dat er afvalstoffen zijn vrijgekomen. Het lichaam stuurt nu extra witte bloedlichaampjes naar de plek waar de cupping is gedaan en nodigt zo het lichaam uit om het zelfherstellend vermogen in te zetten.